Uudelle opiskelijalle | SeAMK kirjasto

Uudelle opiskelijalle

Uusi opiskelija, käytä kirjastoa!Etsi tietoa SeAMK-Finnalla.

Tervetuloa opiskelemaan SeAMKiin! Tulevissa opinnoissasi tarvitset ammatillista, tutkittua ja luotettavaa tietoa. Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjastosta löydät opiskelussa tarvitsemasi tenttikirjat, tutkimukset ja muut opiskelumateriaalit sekä painetussa että sähköisessä muodossa. SeAMK Kirjasto on opiskelijan tiedonhankinnan ykköspaikka!

SeAMK Kirjasto ja sen palvelut ovat käytössäsi Kampustalossa Seinäjoella Framin Kampuksella. Kirjaston aukioloajat ja yhteystiedot löydät kirjaston verkkosivuilta.

Ota kirjastokortti käyttöön Tuudossa

SeAMKissa on käytössä Tuudo-mobiilisovellus, joka sisältää kaikki päivittäiset tärkeimmät opiskelijapalvelut. Tuudosta löytyy myös SeAMKin kirjastopalvelut.

Lataa ilmainen Tuudo sovelluskaupastasi ja aktivoi digitaalinen kirjastokortti käyttöösi. Et tarvitse muuta kirjastokorttia vaan voit lainata kirjoja Tuudon viivakoodilla.

Voit myös uusia lainojasi ja seurata varauksiasi ja maksujasi. Tuudo muistuttaa lähestyvistä eräpäivistä ja ilmoittaa, kun voit noutaa varauksesi. Lisäksi voit tarkistaa kirjaston aukioloajat ja lukea uutisista myös kirjaston uutisia.

Kirjat lainataan automaateilla. Lainaamiseen tarvitset aina kirjastokortin viivakoodin ja PIN-koodin. Voit itse vaihtaa PIN-koodin, kun kirjaudut SeAMK-Finnan omiin tietoihin.

Halutessasi saat muovisen kirjastokortin kirjastosta.

Etsi tietoa, tee varauksia ja uusi lainasi SeAMK-Finnassa

Kirjaston SeAMK-Finna –verkkopalvelulla voit hakea kirjaston painettuja kirjoja ja lehtiä, opinnäytteitä, elektronisia kirjoja ja lehtiä sekä muita e-aineistoja. Kaikkea näitä samalla haulla.

Kun kirjaudut sisään SeAMK-Finnaan, niin voit uusia lainojasi ja tehdä varauksia. SeAMKin opiskelijat kirjautuvat Finnaan Haka-kirjautumisen kautta omilla SeAMK-tunnuksillaan. Haka-kirjautumisessa käytetään monivaiheista tunnistautumista. Lisätietoja monivaiheisesta tunnistautumisesta löytyy Jelpparin sivuilta.

Voit tehdä varauksia SeAMK-Finnasta löytämiisi kirjoihin, varaukset ovat ilmaisia. Myös hyllyssä oleviin kirjoihin voi tehdä varauksia. Saat ilmoittamaasi sähköpostiin ja Tuudoon viestin, kun voit tulla hakemaan kirjan kirjastosta. Kirjastossa on käytössä varausten itsepalvelunouto. Varaukset noudetaan Kampustalon Tapio-salissa olevista kirjakärryistä. Löydät varauksen kirjastokorttisi, opiskelijakorttisi tai Tuudo-korttisi numeron perusteella riippuen siitä, mitä korttia käytät kirjastokorttina.

Lisävinkkejä SeAMK-Finnan käyttöön löydät ohjevideoista.

Kirjat palautetaan Kampustalon automaateilla. Kun Kampustalo on kiinni, kirjoja voi palauttaa myös C0-oven palautusluukkuun.

E-aineistot käytössäsi myös kotoa

Kirjastoon hankitaan enemmän aineistoja elektronisessa kuin painetussa muodossa. Kaikki kirjaston hankkimat e-aineistot löytyvät kätevästi e-kirjastosta. E-kirjoja ja e-lehtiä voit lukea SeAMKin verkossa ja kotikoneella kirjaston tarjoaman etäkäyttöpalvelun avulla. Monia e-aineistoja voi myös ladata omaan älypuhelimeen tai tablettiin. Ohjeita kirjaston- ja e-aineistojen käyttöön löydät Kirjastonkäyttäjän ja E-aineistojen käyttö -oppaista.

Apua kirjastonkäyttöön ja tiedonhakuun

Ammattitaitoiselta ja ystävälliseltä henkilökunnalta saat apua kirjastonkäyttöön ja tiedonhakuun. Usein kysytyistä kysymyksistä löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Voit myös varata ohjausajan informaatikolta, kun tarvitset apua tiedonhaussa. Kysy jos jokin on epäselvää: lähetä sähköpostia, anna palautetta tai kysy chatissa. Me autamme Sinua mielellämme!

Seuraa kirjastoa

Kirjaston verkkosivuilta löydät tietoa kirjastopalveluista ja –aineistoista. Seuraa meitä myös  Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissa, saat nopeasti tietoa kirjaston esimerkiksi aukiolomuutoksista, uusista palveluista, kirjoista ja muista aineistoista.

Tärkeimmät työkalut kirjaston käyttöön

Kirjaston verkkosivut – tietoa kirjastopalveluista ja -aineistoista, kirjastouutisia
SeAMK-Finna – kirjaston oma verkkopalvelu, jossa voit etsiä painettuja ja elektronisia kirjoja, lehtiä ja opinnäytteitä, tehdä varauksia ja uusia lainojasi ym.
Tuudo-mobiilisovellus – kirjastokortti aina mukana älypuhelimessasi
Oppaita eri koulutusaloille – löydä oman alasi oppaat! Saat vinkkejä alasi tiedonhakuun ja apua kirjastonkäyttöön.
Varaa informaatikko – ohjauksessa löydät aineistoa aiheestasi sekä saat samalla eväitä itsenäiseen tiedonhankintaan.
Usein kysytyt kysymykset – vastauksia yleisimpiin kysymyksiin