Tutustu uusiin e-aineistoihin | SeAMK kirjasto

Tutustu uusiin e-aineistoihin

kategoria: E-aineistot
#

Kirjaston hankkimissa elektronisissa aineistoissa on tapahtunut muutoksia vuodenvaihteessa: olemme hankkineet uusia e-aineistoja ja lopettaneet vähän käytettyjen aineistojen tilauksia. E-aineistoja hankitaan SeAMKin opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön, mutta niitä voivat käyttää muutkin asiakkaat kirjaston tiloissa.

Pyrimme hankkimaan painettujen aineistojen tilalle elektronisia versioita, jos niitä on kirjastoille tarjolla.

Uudet ja muuttuneet kotimaiset e-aineistot 2019

eMagz

Kotimainen eMagz-palvelu sisältää suomalaisia aikakauslehtiä eri aloilta.. Palveluun on alkuvaiheessa hankittu viiden lehden elektroniset näköisversiot ja painettujen versioiden tilaukset on lopetettu. SeAMKilaiset voivat lukea lehtiä SeAMKin verkossa olevilla koneilla. Etäkäyttö SeAMKin verkon ulkopuolelta ei ole sallittua.

eMagziin tilatut lehdet:emagz-palveluun kuuluvia lehtiä

 • Evento+S&A
 • Hyvä Puhtaus
 • Metsälehti
 • Rakennuslehti
 • Sydän-lehti

 

eMagz sisältää lehtien kuluvan vuoden numerot sekä kahden vuoden arkiston. Kutakin lehteä voi lukea yksi lukija kerrallaan. Palvelu ilmoittaa, jos lehti on jo käytössä.

Aiemmin eMagzista on erillisenä palvelun hankittu Tutkiva hoitotyö -lehti. Lehteä voi lukea 1-5 käyttäjää yhtä aikaa ja se toimii myös etäkäytössä kirjautumalla SeAMKin tunnuksilla. Tutkiva hoitotyö -lehti sisältää myös arkiston vuodesta 2013 alkaen.

Oppiportin uudet e-kirjat ja verkkokurssit

Duodecim Oppiporttiin ilmestyy tänä vuonna monta uutta verkkokirjaa. Osa on jo ilmestynyt, loput ilmestyvät viimeistään tammikuussa. Uudet kirjat löytyvät Oppiportista UUTUUS-merkinnällä.

Uusia verkkokursseja ilmestyy myös pitkin vuotta.

Alma Talent lehtiarkiston nimi ja käyttöliittymä muuttuneet

Talentum lehtiarkiston nimi on muuttunut Alma Talent lehtiarkistoksi. Palvelun lehdet on siirretty uuteen käyttöliittymään (Media-arkisto). Alma Talentin lehtiarkisto sisältää mm. seuraavien lehtien artikkeleita usean vuoden ajalta: Talouselämä, Tekniikka & Talous, Tivi, Mikrobitti, Metallitekniikka, Markkinointi & Mainonta, Fakta ja Mediuutiset.

Samojen lehtien kuluvan vuoden numeroita voi lukea Summa-palvelussa. Summasta löytyy myös arkisto, joka sisältää kahden aikaisemman vuoden numerot.

Uusia e-kirjoja ilmestyy ja tilataan jatkuvastiellibs e-kirjoja

Kirjaston Ellibs e-kirjojen käyttö kasvaa hurjaa vauhtia. Ellibs-kokoelmaan hankitaankin jatkuvasti lisää e-kirjoja. Sieltä löytyy jo runsaasti myös eri alojen kurssikirjoja. Jos painetut kurssarit ovat kaikki lainassa, kokeile lainata e-kirja. Ellibs e-kirjat löytyvät myös SeAMK-Finnalla. Ellibs-palveluun kirjaudutaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjaston kirjastokortti-tunnuksilla. Ohjeet löytyvät e-kirjaoppaasta.

Kauppakamaritiedon Ammattikirjastoon ja Alma Talentin Bisneskirjastoon ilmestyy myös tasaisin väliajoin uusia e-kirjoja. Oletko jo tutustunut näihin palveluihin?

 

KauppakamariTiedon uutuusteos – Älykkäät asiakirjat

Älykkäät asiakirjat on eräänlainen koneellinen sopimusjuristi. Palvelussa on valittavana noin 70 sopimusta ja asiakirjaa yritysten hallinnointiin ja liiketoimintaan. Tekoälyn avulla palvelu viimeistelee asiakirjat oikeaan muotoon. Älykkäiden asiakirjojen avulla voi tehdä uuden tietosuojalainsäädännön edellyttämät asiakirjat, yhtiösopimuksia ja pöytäkirjoja, kauppakirjoja ja vuokrasopimuksia, hankintasopimuksia ja urakkasopimuksia, salassapitosopimuksia ja valtakirjoja, tarjouksia ja tarjouspyyntöjä, osakas- ja toimitusjohtajasopimuksia sekä työsopimuksia ja irtisanomisilmoituksia.

Älykkäät asiakirjat löytyy palvelun KauppakamariTieto-valikon alta.

Uudet kansainväliset e-aineistot 2019

Statista

Statista on yksi maailman kattavimmista tilastotietoon ja markkinadataan keskittyneistä sivustoista. Statista sisältää 1,5 miljoonaa tilastoa, markkinaennustetta, toimialakohtaista julkaisua, raporttia ja infograafia. Statistasta löytyy tietoa niin Suomen mainosmyynnistä, Englannin kuluttajatuotemarkkinoista kuin Kiinan mobiilipelikehityksestäkin. Sivusto kokoaa yhteen alakohtaisen talous- ja kuluttajatiedon, mielipidekyselyt sekä maailmantalouden kiinnostavimmat trendit.

Tilastoja saa ladattua omaan käyttöön neljässä eri formaatissa.  SeAMKilaiset saavat käyttöönsä koko julkaisun tekijänoikeuksineen. Infograafeilla voi luoda helposti modernin visuaalisen ilmeen.

Lisätietoa: Katso esittelyvideo

Food Science Source (Ebsco)

Food Science Source on hankittu SeAMKiin erityisesti ajatellen bio- ja elintarviketekniikan, ravitsemisalan ja luonnonvara-alan tiedontarpeita. Tietokanta sisältää artikkeleita, e-lehtiä ja raportteja elintarviketeollisuuden ja maataloustuotannon eri aiheisiin.

Tietokannan aihealueita ovat

 • Agribusiness
 • Food and beverage science
 • Food packaging
 • Food processing
 • Food safety
 • Food service
 • Food shipping
 • Food/Culinary innovation
 • Food-related product development

Lisätietoa: Luettelo tietokannan sisältämistä lehdistä

ERIC (Ebsco)

Education Resources Information Center (ERIC) on kasvatus-, koulutus- ja opetusalan kansainvälinen tietokanta, joka sisältää lehtiä ja niiden artikkeleita, raportteja ja kirjoja sekä niiden viitetietoja.

Teacher Reference Center (Ebsco)

Teacher Reference Center (TRC) -tietokanta sisältää tietoja opetuksen ja hallinnon alan lehdistä ja kirjoista. Tietokannasta löytyy myös artikkeleiden kokotekstejä.

Poistuneet aineistot

Ebscon Hospitality and Tourism Complete -aineiston tilaus on lopetettu vähäisen käytön vuoksi. Sen tilalle on hankittu Food Science Source.

Ota e-aineistot käyttöösi – ne ovat aina auki

Kuva jossa teksti "Saat alasi huippuaineistot käyttöön missä ja milloin vain!"

Kirjaston hankkimat e-aineistot ovat SeAMKin opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä sekä SeAMKin verkossa että etäkäytön kautta kotikoneilta ja mobiilisti mistä vain. Etäkäyttöön kirjaudutaan SeAMK-tunnuksilla (samat kuin SeAMKin sähköpostiin).

 

Hyödyllisiä linkkejä e-aineistojen käyttöön:

E-aineistojen käyttöopas – ohjeet etäkäyttöön, mobiilikäyttöön ja linkittämiseen
E-kirjaopas – ohjeet kirjaston tarjoamien kotimaisten ja ulkomaisten e-kirjapalveluiden käyttöön
E-kirjasto – luettelo kaikista seamkilaisten käytössä olevista e-aineistoista