Hoitotyön Cinahl Ultimate -tietokanta avattu koekäyttöön

kategoria: E-aineistot
#

Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijoille ja henkilökunnalle on avattu koekäyttö Ebscon Cinahl Ultimate -aineistoon. Tietokanta on suunnattu varsinkin sosiaali- ja terveysalan opintoihin, opetukseen ja tutkimukseen.

Cinahl Ultimate on kansainvälinen hoitotieteen, hoitotyön ja sosiaali- ja terveysalan tietokanta, joka sisältää yli 900 elektronista lehteä ja niiden artikkeleita kokoteksteinä.  Se sisältää myös terveydenhuollon hallintoa ja koulutusta, kuntoutusta ja fysioterapiaa käsittelevää aineistoa. SeAMKissa on nyt käytössä aiemmin hankittu Cinahl Complete -tietokanta, joka on sisällöltään Ultimate-versiota suppeampi.

Varsinkin opinnäytevaiheen opiskelijoiden ja ohjaavien opettajien kannattaa nyt kokeilla Cinahlin Ultimate-versiota. Esimerkiksi kirjallisuuskatsausten aineistohakuihin tämä on erinomainen tilaisuus.

Cinahl Ultimate on koekäytössä koko loppuvuoden ja se on päätetty hankkia seamkilaisten käyttöön myös 2023. Aineistoa voi käyttää SeAMKin verkossa ja etäkäytön kautta kotikoneella ja mobiililaitteilla. Etäkäyttöön kirjaudutaan omilla SeAMK-tunnuksilla.

Palautetta aineistosta ja sen käytöstä voi lähettää palautelomakkeella.