Google-kirjautuminen Ebscossa | SeAMK kirjasto

Google-kirjautuminen Ebscossa

kategoria: E-aineistot
#

Ebsco on ottanut omissa e-aineistoissaan käyttöön Google-kirjautumisen. Uuden ominaisuuden ansiosta käyttäjä voi kirjautua Ebscon e-kirja- ja e-lehtipalveluihin oman Google- tai Gmail-tilinsä tunnuksilla.

Aiemmin käyttäjän piti luoda itselleen uusi Ebsco-tili, jos halusi esimerkiksi ladata Ebscon e-kirjan koneelleen. Nyt kirjautuminen on tehty helpommaksi Google-kirjautumisen ansiosta.

Kirjautuminen Ebscon e-aineistoihin mahdollistaa myös hakujen ja hakutulosten tallennuksen, uutuusvahtien käytön ja kansioiden luomisen. Käyttäjä voi esimerkiksi allentaa e-kirjoja ja e-lehtien artikkeleita omaan kansioon sekä asettaa käyttöön uutuusvahdin, joka ilmoittaa kiinnostavan lehden uuden numeron ilmestymisestä.

Google-kirjautuminen on mahdollista kaikissa SeAMKissa käytössä olevissa Ebsco-aineistoissa.

Ebscon e-kirjat

  • Ebsco eBook Collection – enimmäkseen englanninkielisiä e-kirjoja eri aloilta. Kokoelma sisältää Ebsco Academic Collection -pakettiin kuuluvat e-kirjat sekä kirjaston hankkimat yksittäiset e-kirjat.

Ebscon e-lehdet

  • Academic Search Elite – monia eri aloja sisältävä e-lehtiaineisto, joka sisältää kymmeniä tuhansia artikkeleita eri tieteenaloilta
  • Business Source Ultimate – artikkeleita, e-lehtiä, yritystietoa, maa- ja toimialaraportteja liiketalouden, kaupan ja yrittäjyyden aloilta
  • Cinahl with Full Text – kansainvälinen hoitotieteen, hoitotyön ja sosiaali- ja terveysalan tietokanta, joka sisältää e-lehtiä ja artikkeleita. Myös terveydenhuollon hallintoa ja koulutusta, kuntoutusta ja fysioterapiaa käsittelevää aineistoa
  • GreenFile – viitetietoja ympäristöalan artikkeleista. Sisältää myös artikkeleiden kokotekstejä
  • Hospitality and Tourism Complete – artikkeleita ja e-lehtiä ravitsemis- ja matkailualalta
  • Library & Information Science Source – artikkeleita ja e-lehtiä kirjasto- ja tietopalvelualalle
  • Regional Business News – liike-elämän ja talousalan artikkeleita ja uutisia USA:sta ja Kanadasta
  • Sociological Collection – artikkeleita ja e-lehtiä yhteiskuntatieteiden, sosiologian ja sosiaalityön aloilta

Linkit Ebscon aineistoihin löytyvät e-kirjastosta ja SeAMK-Finnasta. Käytä aina kirjaston sivuilta löytyviä linkkejä. Ne toimivat myös etäkäytössä kotikoneelta tai mobiililaitteelta. Etäkäyttö on sallittu SeAMKin opiskelijoille ja henkilökunnalle ja siihen kirjaudutaan omilla SeAMK-tunnuksilla (samat kuin sähköpostitunnukset).

Vuoden 2019 alusta Hospitality and Tourism Complete -aineisto vaihdetaan Food Science Source -aineistoon, koska sen sisältö sopii paremmin SeAMKin koulutusaloille.