Avoimia verkkojulkaisuja SeAMK-Finnassa | SeAMK kirjasto

Avoimia verkkojulkaisuja SeAMK-Finnassa

kategoria: E-aineistot
#

SeAMK-Finnan perushakuun on lisätty avoimia verkkojulkaisuja. Avoimet verkkojulkaisut ovat vapaasti kenen tahansa käytettävissä, joten ne ovat hyvä lisä kirjaston ostamiin aineistoihin. Lisäämme uusia vapaita verkkojulkaisuja SeAMK-Finnaan kun sellaisia tulee tarjolle. Toivomme, että näistä aineistoista olisi hyötyä niin opiskelijoille kuin henkilökunnallekin tiedonhauissa.

Viimeisimpinä SeAMK-Finnaan on lisätty Eläketurvakeskuksen julkaisut ja Suomen Pankin julkaisuarkisto. Aikaisemmin SeAMK-Finnaan on lisätty Avointen oppimateriaalien kirjasto ja Valtioneuvoston julkaisuarkisto Valto.

Mitä avoimet verkkojulkaisut sisältävät?

  • Eläketurvakeskus julkaisee eläketurvaa koskevia tutkimuksia, raportteja, tilastoja, käsikirjoja, esitteitä sekä Työeläke-lehteä.
  • Suomen Pankki kertoo julkaisuissaan taloutta koskevista analyyseistään ja näkemyksistään. Suomen Pankin pääjulkaisu on Euro & talous, joka keskittyy kokonaistalouden, rahoitusmarkkinoiden ja rahapolitiikan kysymyksiin.
  • Avointen oppimateriaalien kirjasto on opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen palvelu, joka kokoaa avoimia oppimateriaaleja yhteen kaikkien koulutusasteiden yhteiseen näkymään. Palvelussa voi jakaa ja käyttää avoimia oppimateriaaleja.
  • Valtioneuvoston julkaisuarkisto Valto sisältää ministeriöiden julkaisusarjoissa ilmestyvät julkaisut PDF-muodossa vuoden 2016 alusta alkaen, joitakin vanhempia julkaisuja sekä virastojen julkaisuja.

Haun rajaaminen

Avoimet verkkojulkaisut tulevat automaattisesti mukaan hakuun perushaulla haettaessa. Perushaussa mukana olevat kokoelmat näkyvät vasemman reunan Rajaa hakua -valikosta. Hakutulosta voi rajata kohdistumaan esimerkiksi vain tiettyyn kokoelmaan. Jos haluaa rajata avoimet verkkojulkaisut kokonaan pois hakutuloksesta, voi valita kokoelmaksi Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjaston. Lisää haun rajaamisesta voi lukea SeAMK-Finnan ohjeista.