Uutta SeAMK-Finnassa

#

SeAMK-Finnan toiminnallisuuksiin on tehty pieniä muutoksia helpottamaan tiedon löytymistä sekä sujuvoittamaan käyttöä. SeAMK-Finnaan on myös lisätty uusi kokoelma vapaita verkkojulkaisuja.

Muut versiot ja Katso myös

SeAMK-Finnassa on otettu käyttöön toiminto, joka näyttää saman teoksen muut versiot eli käytännössä eri painokset sekä eri formaatit. Versiot löytyvät hakutulossivulla linkistä Näytä muut versiot tai teoksen tarkoissa tiedoissa välilehdellä Muut versiot. Suluissa on perässä muiden versioiden lukumäärä. Jos siis haluamasi painettu kirja on lainassa, kannattaa tarkistaa myös mahdollinen e-kirja tai painettu vanhempi painos.

Muut versiot näkyvät välilehdellä teoksen tarkemmissa tiedoissa SeAMK-Finnassa.

Teoksen tarkempia tietoja tarkasteltaessa näytön oikeassa laidasta löytyy Katso myös -suositusominaisuus. Se suosittelee kyseiseen teokseen liittyviä aineistoja, muun muassa saman aiheen, genren tai tekijän mukaan. Esimerkiksi  Alaisena esimies -kirjalle Katso myös -suositus tarjoaa muita esimiestyön ja johtamisen kirjoja. Suosituksia näytetään viisi kappaletta.

Uutuusluetteloa muokattu toimivammaksiUutta SeAMK-Finnassa löytyy Hakutoiminnot-valikosta.

SeAMK-Finnan uutuusluetteloa on muokattu ja se näyttää nyt paremmin kirjastoon juuri tulleet uudet kirjat viimeisimmän kuukauden ajalta. Listalla näkyy sekä painettuja kirjoja että elektronisia kirjoja. Tilauksessa olevat kirjat eivät näy enää tällä listalla. Uutuusluettelo löytyy SeAMK-Finnan ylävalikosta Hakutoiminnot valitsemalla vaihtoehdon Uutta SeAMK-Finnassa.

Uutuuksia voi tarkastella myös tekemällä SeAMK-Finnassa tyhjän haun ja rajaamalla se vasemman reunan Rajaa hakua -listasta. Klikkaamalla kohtaa Uutta, voit valita tarkasteluun haluamasi aikajakson. Tähän listaan tulevat mukaan myös muut aineistotyypit, kuten esimerkiksi lehdet ja opinnäytetyöt, sekä tilauksessa olevat kirjat.

Uusi kokoelma lisätty

SeAMK-Finnan Rajaa hakua -valikon Kokoelma-listaus.

SeAMK-Finnaan on lisätty uusi kokoelma vapaita verkkojulkaisuja. Se pitää sisällään Ruokaviraston julkaisuja. Voit tarkastella kaikkia Ruokaviraston julkaisuja tai hakea tämän kokoelman sisällä esimerkiksi asiasanoilla.

Kaikki SeAMK-Finnaan jo aikaisemmin lisätyt kokoelmat löytyvät, kun teet tyhjän haun. Kokoelma-vaihtoehto löytyy vasemman reunan Rajaa hakua -listasta. Perushaku hakee automaattisesti teoksia kaikista näistä kokoelmista, mutta voit halutessasi kohdistaa haun vain yhteen niistä.