Vanhusten hoito ja hoiva – uusi tietokanta Terveysportissa | SeAMK kirjasto

Vanhusten hoito ja hoiva – uusi tietokanta Terveysportissa

kategoria: E-aineistot
#

Duodecim on julkaissut Terveysporttiin sosiaali- ja terveysalalle suunnatun uuden Vanhusten hoito ja hoiva -tietokannan. Tietokanta on koekäytössä SeAMKissa 31.8.2024 saakka.

Tietokanta on tarkoitettu sote-ammattilaisille, jotka työssään kohtaavat ikääntyneitä asiakkaita ja potilaita. Tietokanta soveltuu hyvin myös alan opiskeluun ja perehdyttämiseen.

Tietokanta sisältää vanhusten hoitoon liittyviä teoksia, jotka on aiemmin julkaistu Duodecimissa kirjoina tai oppaina. Nyt ne on saatavissa sähköisinä versioina Terveysportin kautta. Mukana on myös SeAMKin hoitoalan opinnoissa suosittu Vanhuksen hoidon hyvät käytännöt -opas. Erilaisten ikääntyvien hoitoon liittyvien ohjeiden lisäksi tietokannassa voi lukea Vanhustyö-lehden uudempia vuosikertoja ja hoitosuosituksia.

Vanhusten hoito ja hoiva -tietokannan tavoitteena on yhtenäistää vanhusten hoitoa Suomessa. Sen sisällöt on tehty yhteistyössä hoitotyön eri ammattilaisten kanssa. Tietokantaa päivitetään jatkuvasti.

Terveysportti on SeAMKin opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä HAKA-kirjautumisen kautta käyttäjän omalla SeAMK-tunnuksella ja salasanalla.