Uusia e-kirjoja etäopintoihin

kategoria: E-aineistot
#

Koronapandemia on siirtänyt opetuksen ja opiskelun verkkoon myös SeAMKissa. Siksi olemme tänä keväänä ostaneet entistä enemmän e-kirjoja opiskelijoiden käyttöön. Olemme kartoittaneet uusia hankintapaikkoja ja yrittäneet löytää varsinkin kotimaisten kurssikirjojen sähköisiä versioita.

Linkit kaikkiin kirjaston hankkimiin e-kirjoihin löytyvät SeAMK-Finnasta. Kirjoja voi etsiä nimellä, tekijällä tai aiheella ja rajata hakutuloksen “Verkossa saatavilla” -rajauksella.

Suosittuja tutkimusmenetelmäkirjoja opinnäytetöiden tekijöille

Jorma Kanasen tutkimusmenetelmäkirjat ovat aina olleet painettujen kirjojen lainasuosikkeja. Saimme hankittua niistä neljä e-kirjaa, joista on apua varsinkin opinnäytetyön kirjoittamisessa:

E-kirjoja voi lukea yhtäaikaa kirjasta riippuen 1-5 käyttäjää kerrallaan. E-kirjojen lukemiseen käytetään Adobe Digital Editions -lukuohjelmaa. Lukuohjelma on ilmainen ja sen saa ladattua Adoben sivuilta.

Käytetyt kielten kirjat ja kysytyt oppikirjat Editalta

Kaikkia paljon käytettyjä vanhempia kirjoja ei saa e-kirjoina. Olimme siksi tyytyväisiä, kun Edita julkaisi Engineer Your English ja Kontakt : Teknisk svenska -oppikirjat sähköisinä versioina.

Editan uusia Faktaa ja fiilistä tapahtumatuottajalle ja Viesti perille! Tuloksellista markkinointiviestintä ja sisällöntuotantoa -kirjoja ei ole ollut myynnissä ollenkaan painettuina. Nyt nekin ovat seamkilaisten luettavissa e-kirjoina.

Editan kirjoja voi lukea 10 henkilöä yhtäaikaa. Kirjoja luetaan tietokoneen selaimessa. Katso Editan video: Näin käytät digikirjaa.

Terveysalan kurssikirjoja Ellibs e-kirjapalveluun

Sanoma Pro ja Ellibs tarjoavat yhteistyössä huhtikuun 2020 alusta alkaen opiskelijoille ja kirjastoille laajan valikoiman korkea-asteen digitaalisia kurssikirjoja. Saatavilla on Sanoma Pron terveysalan kurssikirjoja, kuten suositut Lääkehoidon käsikirja ja Perioperatiivinen hoitotyö.

E-kirjojen yhtäaikaisten lukijoiden määrä vaihtelee kirjoittain. Kirjoja voi lukea vain Adobe Digital Editions -lukuohjelmalla. Sen voi ladata ilmaiseksi verkosta. Ensimmäisellä käyttökerralla kannattaa lukea ohjeet Ellibs-kirjojen käyttöön.

Kaikki Ellibs e-kirjat löytyvät SeAMK-Finnasta. Voit myös selata SeAMK Kirjaston Ellibs-kokoelmaa suoraan verkossa.

Verkkokirjahyllyssä tarjolla e-kirjoja taloushallinnon ja verotuksen aihealueilta

Alma Talent Verkkokirjahylly-palveluun on ostettu e-kirjoja taloushallinnon ja verotuksen aihealueilta.

Verkkokirjahylly sisältää muitakin e-kirjakokoelmia, ns. hyllyjä. SeAMKilaisten käyttöön on hankittu Taloushallinto- ja Verotus-hyllyt. Ne sisältävät yhteensä noin 80 Alma Talentin kustantamaa e-kirjaa.

E-kirjoihin voi tutustua suoraan Verkkokirjahylly-palvelussa:

Kirjat löytyvät myös normaalisti SeAMK-Finnan hauissa, kun etsit tämän aihealueen kirjoja.

Verkkokirjahyllyn e-kirjoja luetaan tietokoneen selaimessa. Kirjoja ei tarvitse ladata tietokoneelle eikä muille laitteille. Erityistä lukuohjelmaa ei myöskään tarvita. Katso ohjeet verkkokirjahyllyn käyttöön.

Verkkokirjahylly on hankittu vuoden 2020 loppuun asti.

SeAMKilaisten käytössä on Alma Talentilta myös suosittu Bisneskirjasto, Fokus ja Suomen Laki -hakupalvelu.


E-kirjoja hankitaan SeAMKin opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön. Niitä voi lukea SeAMKin verkon ulkopuolelta kotikoneella tai muulla laitteella.  Etäkäyttöön kirjaudutaan omilla SeAMK-käyttäjätunnuksilla. Muut asiakkaat voivat lukea e-kirjoja kirjaston tietokoneilla.