Saavutettavuusseloste

Tervetuloa, tämä on Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy:n hallinnoiman Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjaston verkkosivuston (https://kirjasto.seamk.fi) saavutettavuusseloste.

Saavutettavuudella tarkoitetaan, että verkkosivua ja sovelluksia voi käyttää ja ymmärtää sujuvasti.

Vaatimustenmukaisuus

Tätä verkkosivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen *1 tarjoamisesta, joka pohjautuu EU:n saavutettavuusdirektiiviin *2. Laki tarjoaa tasavertaiset mahdollisuudet käyttää palveluita.

SeAMK pyrkii takaamaan digitaalisten palvelujen saavutettavuuden annetun lain ja EU:n saavutettavuusdirektiivin mukaisesti.

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi.

Saavutettavuuden tila

Tämä saavutettavuusseloste koskee sivustoa https://kirjasto.seamk.fi.

Tämä verkkosivusto täyttää pääosin (WCAG) esitettyjen vaatimusten tasot A ja AA. Vaatimusten noudattamatta jättämiset ja poikkeukset mainitaan jäljempänä.

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty

Otsikkotasojen käytössä on pieniä puutteita sivustolla. Joidenkin otsikkotasojen yli on hypätty.

Sivustolla on linkkejä toisille verkkosivuille. Linkin kohde ei aina ole selkeä, koska linkin tarkoitus ei selviä yksin linkkitekstistä tai linkkitekstistä ja sen kontekstista yhdessä.

Tekstin värin ja taustavärin kontrasti ei ole riittävän suuri etusivun SeAMK Finna hakulaatikossa.

Mahdollisia saavutettavuuspuutteita pyritään korjaamaan jatkuvasti.

Tarvittaessa pyydä tiedostoja ja muuta sisältöä saavutettavassa muodossa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen saavutettavuus@seamk.fi.

Ei-saavutettava sisältö

Sivusto sisältää myös kolmannen osapuolen sovelluksia ja sisältöä. Näiden osalta SeAMK pyrkii vaikuttamaan saavutettavuuteen, joten haluamme kuulla niissä mahdollisesti olevista saavutettavuuden puutteista. Pääsääntöisesti nämä tiedot toimitetaan kyseisten kolmansien osapuolten sivustojen saavutettavuudesta vastaaville.

Opiskelijoiden ja muiden ulkopuolisten tuottamien materiaalien suhteen SeAMK on ohjeistanut materiaalien saavutettavuuden toteuttamisessa.

Tarvitsetko apua?

Tarjoamme tukea käyttäjille, joille digipalvelut eivät ole saavutettavia. Ota yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen saavutettavuus@seamk.fi.

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Tämä verkkosivusto on julkaistu 27.06.2017. Tämä seloste on laadittu 14.09.2019. Seloste perustuu itsearviointiin.

Palaute ja yhteystiedot

Kerro meille saavutettavuuspuutteet ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Jos haluat raportoida ongelman Seinäjoen ammattikorkeakoulun verkkopalvelun saavutettavuudessa, haluat jonkin materiaalin saavutettavassa muodossa, tai jos sinulla on meille verkkopalvelun saavutettavuutta koskeva ehdotus tai kysymys, ota meihin yhteyttä joko verkkolomakkeella tai sähköpostitse.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Jos huomaat sivustolla saavutettavuuspuutteita, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjille. Vastaamme 14 päivän sisällä. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivuilla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi *4
saavutettavuus(at)avi.fi
Puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Selosteessa olevat linkit

x (x)
x (x)
x (x)
x (x)
x (x)
x (x)
x (x)
x (x)