Kirjastojärjestelmävaihdon aiheuttamat muutokset | SeAMK kirjasto

Kirjastojärjestelmä vaihtui, mikä muuttui?

#

Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjasto on ottanut käyttöön uuden Alma-kirjastojärjestelmän vuodenvaihteessa. Vaihto toi joitakin muutoksia myös SeAMK-Finnaan. Se säilyy asiakkaiden hakuliittymänä.

Kirjautuminen SeAMK-Finnaan

SeAMKin opiskelijat ja henkilökunta kirjautuvat jatkossakin SeAMK-Finnaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun tunnuksilla (ns. Haka-kirjautuminen).

Muiden asiakkaiden kirjautumiskäytäntö muuttuu. He tilaavat jatkossa jokaisella kirjautumiskerralla sähköpostiinsa kertakäyttöisen kirjautumislinkin. SeAMKin kirjastokorttitunnuksilla kirjautuminen poistuu kokonaan käytöstä. Sähköpostikirjautumisessa SeAMK-Finna lähettää sähköpostiin linkin, josta pääsee sisään hakupalveluun. Asiakkaan on käytettävä sitä sähköpostia, jonka hän on kirjastolle ilmoittanut.

SeAMK-Finnaan voi kirjautua myös Eepos-kirjastojen kirjastokorttitunnuksilla. Tällöin asiakas näkee SeAMK Kirjaston lainojen ja varausten lisäksi myös Eepos-kirjastoista lainaamansa ja varaamansa teokset.

Vanhat PIN-koodit eivät toimi

Kirjastokorttiin liitettyä PIN-koodia tarvitaan edelleen lainausautomaateilla. Vanhat koodit eivät kuitenkaan enää toimi. Voit tallentaa uuden PIN-koodin SeAMK-Finnan Omissa tiedoissa. PIN-koodi on jatkossa nelinumeroinen. Koodin tilaus ja SeAMK-Finnaan kirjautuminen pitää tehdä samalla laitteella ja selaimella.

Varaukset kohdistuvat sekä hyllyssä että lainassa oleviin kirjoihin

Uudistuneessa SeAMK-Finnassa ei enää tarvitse erikseen tehdä hyllyvarauksia. Sama “Varaa teos” -valinta kohdistuu sekä hyllyssä että lainassa oleviin kirjoihin.

E-aineistojen linkkien teksteissä vaihtelevuutta

SeAMK-Finna sisältää runsaasti linkkejä e-kirjoihin, -julkaisuihin ja -lehtiin. Linkkien otsikoissa voi näkyä tekstinä esim. tietokannan tai palvelun nimi tai url,  view full text, Hae kokoteksti, Linkki verkkoaineistoon. Linkkien otsikoita tullaan vielä muokkaamaan ja yhtenäistämään. Linkeistä pitäisi kuitenkin päästä käsiksi aineistoon.

Uusia sähköposti-ilmoituksia kirjastosta

Alma-järjestelmässä on enemmän vaihtoehtoja tiedottaa asiakasta. Asiakkaat saavat sähköpostiinsa mm. eräpäivämuistutuksen, saapumisilmoituksen, ilmoituksen erääntyvistä ja erääntyneistä lainoista, lainaus- ja palautuskuitin, ilmoituksen varauksen perumisesta ja kadonneista kirjoista sekä lainausten ja maksujen tilanteesta.

Lainojen automaattiuusinta käyttöön SeAMKin henkilökunnalle

Uuden järjestelmän myötä kirjastossa otetaan käyttöön lainojen automaattiset uusinnat SeAMK henkilökunta -käyttäjäryhmälle. Ellei lainoihin ole muilla asiakkailla varauksia, lainat uusitaan enintään 500 päivän ajan. Kun maksimiraja tulee täyteen, lainat pitää palauttaa tai tulla kirjastoon lainaamaan ne uudelleen.

Ellibs e-kirjapalvelun kirjautuminen on muuttunut

Ellibs e-kirjapalveluun voi nyt kirjautua vain SeAMKin tunnuksilla (=Haka-kirjautuminen). Tämä tarkoittaa sitä, että Ellibsin e-kirjoja voivat lainata vain Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijat ja henkilökunta.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjastokorttitunnuksilla ei enää voi kirjautua palveluun eikä lainata e-kirjoja.

Aineistolinkit SeAMK-Finnaan pitää muuttaa

Jos olet tehnyt linkkejä SeAMK-Finnan kirjoihin, lehtiin tai artikkeleihin, ne eivät järjestelmävaihdon jälkeen välttämättä toimi. Aineistot pitää hakea uudelleen SeAMK-Finnasta, kopioida linkki osoiteriville ja päivittää linkki esimerkiksi Moodleen.

 

Valitamme järjestelmänvaihdosta asiakkaillemme aiheutuvaa harmia. Esimerkiksi SeAMK-Finnan ohjetekstien ja toiminnallisuuksien muokkaaminen jatkuu edelleen.