Uutuuskirjavinkit - muuttuvaa maailmaa ja strategiaa | SeAMK kirjasto

Uutuuskirjavinkit - muuttuvaa maailmaa ja strategiaa

#

Maaliskuun uutuuskirjavinkeihin on kirjaston henkilökunta koonnut teille monipuolisen kattauksen uutta ajankohtaista luettavaa.

Miltä esimerkiksi kuulostaisi maailma ilman pimeää tai matkakirja maailman rajoille? Vai kiinnostaisiko pureutua yhteiskunnan muutoksiin suomalaisten elämässä? Miten strategia jalkautetaan työyhteisön jokapäiväiseksi toiminnaksi ja kuinka digitaaliselle markkinoinnille luodaan strategia? Ja viimeisimpänä miten onnistut opinnäytetyössä? Vastaukset kysymyksiin löytyvät näistä kirjoista.

Tutustu tästä tarkemmin kirjoihin ja käy lainaamassa kiinnostavimmat itsellesi. Nämä ja muut uutuudet löydät myös SeAMK-Finnasta.

 

Johan EklöfKirjan Maailma ilman pimeää kansi.
Maailma ilman pimeää : kuinka valosaaste uhkaa luonnon tasapainoa 
Atena, 2022

Monilla tarinoillaan lumoava tietokirja rohkaisee hakeutumaan pimeään ja nauttimaan siitä.
Kirja kertoo pimeyden tarpeesta ja sen parantavasta voimasta.

Kirjailija haluaa tuoda esiin pimeyden ja yön merkityksen kaikelle elämälle, muistuttaa
Kuinka tärkeää on säilyttää yö osana elämäämme sekä varoittaa liiallisen keinovalon todellisista vaikutuksista.

 

Ansa KaalamaKirjan Yön siipiväli kansi.
Yön siipiväli : matkalla raja-aitojen maailmassa 
Tuuma, 2022

Yön siipiväli on tulevaisuuden uskon ja synkkyyden välinen matka. Kun tuhon mekanismit ovat fyysisesti lähellä, onko pelon määrällä rajoja? Tappaako iholla oleva lamaannuttava kauhu myös kyvyn kuvitella?

Kirjassa katsotaan siirtolaisten, pakolaisten, muuttoliikkeiden ja niistä kertovien uutisten taa. Paikkoina ovat sotien runtelemat seudut; Kurdistan ja Afganistan sekä pohjoisranskalaisen Calais’n satamakaupungin telttaslummit. Tapahtuma-aika; jolloin Amerikka valmistelee vetäytymistä Afganistanista, ISIS hyökkää Kobaneen ja Erdogan varmistaa valtansa Turkissa. Kirjoituspaikkana kotoinen Suomen Lappi, jossa kirjoittaja mittaa jäätä elääkseen ja pohtii sinirinnan käsittämättömän pitkiä muuttomatkoja.

 

Anu Kantola & työryhmäKirjan Kahdeksan kuplan Suomi kansi.
Kahdeksan kuplan Suomi : yhteiskunnan muutosten syvät tarinat 
Gaudeamus, 2022

Tutkija Anu Kantola työryhmineen on haastatellut 350:tä ihmistä 30 eri paikkakunnalta. Tutkimuksessa pureudutaan siihen, miten muutokset tuntuvat suomalaisten elämässä ja vaikuttavat heidän näkemyksiinsä yhteiskunnasta. Kirjassa käsitellään mm. maaseudun tyhjenemistä ja muuttoliikkeen kiihtymistä. Haastateltavilta on kysytty mm. heidän työhönsä ja toimeentuloonsa liittyvistä asioista, heidän ylpeydenaiheista ja haasteita sekä siitä kuinka he kokevat suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan.

Haastateltavat edustavat 8 erilaista ryhmää, kuplaa. Kupla-termi viittaa siihen, että ihmiset elävät omissa kuplissaan, eivätkä enää ymmärrä toistensa todellisuutta. Teemoja käsitellään ruohonjuuritasolla; autioituvan maaseudun asukkaan, maahan muuttaneen yrittäjän, hyvätuloisen espoolaisen johtajan ja lähiön pienituloisen yksinhuoltajan näkökulmasta.

 

Kirjan Inhimillinen strategia kansi.Paula Kilpinen
Inhimillinen strategia 
Alma Talent, 2022

Strategia ei tee mitään, ihmiset tekevät. Mutta miten tehdä strategia inhimillisemmäksi ja tuoda se lähelle työntekijää?

Monet työnantajat ovat varmasti kokeneet, miten vaikeaa strategiaa on jalkauttaa työntekijöille. Vastaavasti monet työntekijät tunnustavat, ettei yrityksen strategia innosta heitä eivätkä he ymmärrä, mitä se heidän omalla kohdallaan konkreettisesti tarkoittaa.

Perinteisesti strategia on nähty johdon työkaluna ja projektina. Kilpinen haastaa kirjassaan koko työyhteisön yhteiseen dialogiin yrityksen suunnasta, tavoitteista ja valinnoista. Näin työntekijät tulevat kohdatuiksi ihmisinä eivätkä pelkästään työntekijöinä tai pahimmillaan vain ”resursseina”. Kun työntekijät saavat mahdollisuuden osallistua, he myös sisäistävät strategian tarkoituksen paremmin.

Paula Kilpinen (KTT) on johdon neuvonantaja, yritysjohtaja ja vaikuttaja, jonka Kauppalehti Fakta valitsi vuonna 2021 25 johtajakuiskaajan joukkoon. Kilpisen esikoisteos perustuu osittain hänen palkittuun väitöskirjaansa Capability development within the multinational corporation, Aalto University 2013, joten kirjan aiheita on käsitelty sekä akateemisesta että yrityksen arkipäivän näkökulmasta.

Kirja on luettavissa e-kirjana Alma Talent Verkkokirjahyllyssä (käytettävissä SeAMKin verkossa tai SeAMK-etäkäytön kautta).

Lisätietoa kirjasta Alma Talentin sivuilla.

 

Niko Lahtinen, Kimmo Pulkka, Heikki Karjaluoto, Joel MeroKirjan Digimarkkinointi kansi.
Digimarkkinointi : luo strategia, vie se käytäntöön, myy enemmän 
Alma Talent, 2022

Digitaalisen markkinoinnin tarve on kasvanut muun muassa koronapandemian takia nopeasti. Nyt Suomen parhaaksi valitun digimarkkinointitoimiston asiantuntijat ja alan johtavat tutkijat ja opettajat vastaavat tarpeeseen julkaisemalla ajantasaisen ja yleistajuisen kirjan digitaalisesta markkinoinnista.

Teoksen ensimmäisessä osassa johdatellaan digimarkkinointiin ja kuvataan digimarkkinoinnin strategista analyysia ja suunnittelua.

Toisessa osassa esitellään markkinointistrategian käytäntöön viemistä MRACE®-mallin avulla ja kerrotaan, mitä kanavia ja keinoja digimarkkinoinnissa kannattaisi käyttää. Digitaalisen markkinoinnin eri keinoja, kuten esimerkiksi verkkosivustoja, sisältömarkkinointia, hakukonemarkkinointia, markkinoinnin automaatiota ja some-markkinointia esitellään case-esimerkkien avulla.

Kirja on luettavissa e-kirjana Alma Talent Bisneskirjastossa (käytettävissä SeAMKin verkossa tai SeAMK-etäkäytön kautta) tai lainattavissa painettuna kirjana.

Lisätietoa kirjasta Alma Talentin sivuilla.

 

Alma Talent Verkkokirjahylly ja Bisneskirjasto täydentyvät jatkuvasti uusien kirjojen ilmestyessä. Molemmat ovat käytettävissä SeAMKin verkossa olevilta tietokoneilta tai SeAMK-etäkäytön kautta.

 

Hanna VilkkaKirjan Näin onnistut opinnäytetyössä kansi.
Näin onnistut opinnäytetyössä : ratkaisut tutkimuksen umpikujiin 
PS-Kustannus, 2021

Kirjassa käydään läpi opinnäytetyön eri vaiheet, opinnäytetyötyyppejä, tutkimusmetodeja ja analyysitapoja sekä opinnäytetyön luotettavuuden ja eettisyyden arviointia. Vaikka kirjassa etsitäänkin ratkaisuja tutkimuksen keskeisiin umpikujiin, niin mikään valmis reseptikirja kiitettävään opinnäytetyöhön tämä kirja ei ole. Kirja ohjaa ajattelemaan miten umpikujat voi välttää, suositeltavaa luettavaa jokaiselle opinnäytetyön tekijälle!

Kirja on lainattavissa joko e-kirjana Ellibs-kokoelmassa (SeAMK-tunnuksilla) tai painettuna kirjana.

 

Mukavia lukuhetkiä!