Uusi opiskelija, näin käytät kirjastoa! | SeAMK kirjasto

Uusi opiskelija, näin käytät kirjastoa!

kategoria: Kirjastopalvelut
#

Tervetuloa opiskelemaan SeAMKiin! Tulevissa opinnoissasi tarvitset ammatillista, tutkittua ja luotettavaa tietoa. Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjastosta löydät opiskelussa tarvitsemasi tenttikirjat, tutkimukset ja muut opiskelumateriaalit sekä painetussa että sähköisessä muodossa. SeAMK Kirjasto on opiskelijan tiedonhankinnan ykköspaikka!

Kirjasto löytyy KampustalostaOpiskelijoita istumassa Kampustalon Tapio-salin sohvilla ja pöytien ääressä.

SeAMK Kirjasto ja sen palvelut ovat käytössäsi Kampustalon 0-kerroksessa osoitteessa Kalevankatu 35. Kirjaston pääovi C0 löytyy Tornitalon puoleisesta päästä. Aukioloajat löydät parhaiten SeAMK-Finnan etusivulta ja yhteystiedot kirjaston verkkosivuilta.

Viihtyisässä Tapio-salissa voit opiskella yksin tai yhdessä, lukea lehtiä ja lainata läppärin. Rauhallisempia lukupaikkoja löytyy kirjaston tiloista.

Ota kirjastokortti käyttöön Tuudo-sovelluksessa – aina mukana puhelimessasi

SeAMKissa on käytössä Tuudo-mobiilisovellus, joka sisältää kaikki päivittäiset tärkeimmät opiskelijapalvelut. Tuudosta löytyy myös SeAMKin kirjastopalvelut.

Meillä käy Tuudo kirjastokortti.Lataa ilmainen Tuudo sovelluskaupastasi ja aktivoi digitaalinen kirjastokortti käyttöösi. Et tarvitse muuta kirjastokorttia vaan voit lainata kirjoja Tuudon viivakoodilla.

Tuudossa voit myös uusia lainojasi ja seurata varauksiasi ja maksujasi. Tuudo muistuttaa lähestyvistä eräpäivistä ja ilmoittaa, kun voit noutaa varauksesi. Lisäksi voit tarkistaa kirjaston aukioloajat ja lukea uutisista myös kirjaston uutisia.

Kirjat lainataan automaateilla. Lainaamiseen tarvitset aina kirjastokortin viivakoodin ja PIN-koodin. Voit itse vaihtaa PIN-koodin, kun kirjaudut SeAMK-Finnan omiin tietoihin.

Halutessasi saat muovisen kirjastokortin kirjastosta.

Etsi tietoa, tee varauksia, uusi lainasi

Kirjaston SeAMK-Finna –verkkopalvelulla voit hakea kirjaston painettuja kirjoja ja lehtiä, opinnäytteitä, e-kirjoja, e-lehtiä ja e-aineistoja. Kaikkea näitä samalla haulla. Tutustu SeAMK-Finnan ohjevideoihin.Kirjaston SeAMK-Finna-verkkopalvelun etusivu tietokoneen näytöllä.

Kun kirjaudut sisään SeAMK-Finnaan, niin voit uusia lainojasi ja tehdä varauksia. SeAMKin opiskelijat kirjautuvat Finnaan Haka-kirjautumisen kautta omilla SeAMK-tunnuksillaan. Haka-kirjautumisessa käytetään monivaiheista tunnistautumista. Lisätietoja monivaiheisesta tunnistautumisesta löytyy Jelpparin sivuilta.

Voit tehdä varauksia SeAMK-Finnasta löytämiisi kirjoihin, varaukset ovat ilmaisia. Myös hyllyssä oleviin kirjoihin voi tehdä varauksia. Saat ilmoittamaasi sähköpostiin ja Tuudoon viestin, kun voit tulla hakemaan kirjan kirjastosta. Kirjastossa on käytössä varausten itsepalvelunouto. Varaukset noudetaan Kampustalon Tapio-salissa olevista kirjakärryistä. Löydät varauksen Tuudo-korttisi tai muun käyttämäsi kirjastokortin numeron perusteella.

Kirjat palautetaan Kampustalon automaateilla. Kun Kampustalo on kiinni, voi palauttaa lainat myös C0-oven palautusluukkuun.

E-aineistot käytössäsi myös kotoa

e-aineistoa ilmentävä logoKirjastoon hankitaan nykyisin enemmän aineistoja elektronisessa kuin painetussa muodossa. Kaikki kirjaston hankkimat e-aineistot löytyvät kätevästi e-kirjastosta. E-kirjoja ja e-lehtiä voit lukea SeAMKin verkossa ja kotikoneella kirjaston tarjoaman etäkäyttöpalvelun avulla. Monia e-aineistoja voi myös ladata omaan älypuhelimeen tai tablettiin. Ohjeita kirjaston- ja e-aineistojen käyttöön löydät Kirjastonkäyttäjän ja E-aineistojen käyttö -oppaista.

Apua kirjastonkäyttöön ja tiedonhakuun

Ammattitaitoiselta ja ystävälliseltä henkilökunnalta saat apua kirjastonkäyttöön ja tiedonhakuun. Usein kysytyistä kysymyksistä löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin. Voit myös varata ohjausajan informaatikolta, kun tarvitset apua tiedonhaussa.

SeAMKin opiskelijat, joille lukeminen on vaikeaa tai mahdotonta esimerkiksi lukivaikeuden, vamman tai sairauden aiheuttaman lukemisesteen vuoksi, ovat oikeutettuja Celia-palveluun SeAMK Kirjaston kautta. Jos lukeminen tuottaa hankaluuksia, ota ensin yhteyttä opinto-ohjaajaasi. Lisätietoa Celian palveluista korkeakouluopiskelijalle löydät Kirjastonkäytön oppaasta.

Kysy jos jokin on epäselvää: lähetä sähköpostia kirjasto(at)seamk.fi, anna palautetta tai kysy chatissa. Me autamme Sinua mielellämme!

Seuraa meitä

Kirjaston verkkosivuilta löydät tietoa kirjastopalveluista ja –aineistoista. Seuraa meitä myös  Instagramissa, Facebookissa, X:ssa (Twitterissa) ja LinkedInissa, niin  saat nopeasti tietoa kirjaston aukiolomuutoksista, uusista palveluista, kirjoista ja muuta kirjastoasiaa.

Tärkeimmät työkalut kirjaston käyttöön

Kirjaston verkkosivut – tietoa kirjastopalveluista ja -aineistoista, kirjastouutisia
SeAMK-Finna – kirjaston oma verkkopalvelu, jossa voit etsiä painettuja ja elektronisia kirjoja, lehtiä ja opinnäytteitä, tehdä varauksia ja uusia lainojasi ym.
Tuudo-mobiilisovellus – kirjastokortti aina mukana älypuhelimessasi
Oppaita eri koulutusaloille – löydä oman alasi oppaat! Saat vinkkejä alasi tiedonhakuun ja apua kirjastonkäyttöön.
Varaa informaatikko – ohjauksessa löydät aineistoa aiheestasi sekä saat samalla eväitä itsenäiseen tiedonhankintaan.
Usein kysytyt kysymykset – vastauksia yleisimpiin kysymyksiin