Uusi opiskelija, käytä kirjastoa!

kategoria: Kirjastopalvelut
#

Tervetuloa opiskelemaan SeAMKiin! Tulevissa opinnoissasi tarvitset ammatillista, tutkittua ja luotettavaa tietoa. Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjastosta löydät opiskelussa tarvitsemasi tenttikirjat, tutkimukset ja muut opiskelumateriaalit sekä painetussa että sähköisessä muodossa. SeAMK Kirjasto on opiskelijan tiedonhankinnan ykköspaikka!

Kirjasto kahdella kampuksella

Käytössäsi on kaksi kirjastoa: SeAMK Kirjasto Kampustalossa Seinäjoella Framin Kampuksella ja SeAMK Maaseutukirjasto Ilmajoen Kampuksella. Kirjastojen aukioloajat ja yhteystiedot näet kirjaston verkkosivuilta.

Hanki kirjastokortti – sähköisesti aina mukana myös älypuhelimessasi

Tarvitset SeAMK Kirjaston kirjastokortin painettujen kirjojen ja Ellibs e-kirjojen lainaukseen. Kirjastokortti on henkilökohtainen ja se on oltava aina mukana lainattaessa. Automaateilla ei voi lainata ilman kirjastokorttia.

SeAMK Kirjaston kirjastokortti 2018

Ensimmäinen kirjastokortti on ilmainen. Täytä kirjastokorttihakemus etukäteen verkossa, odota sähköposti-ilmoitusta tietojesi tallennuksesta ja tule sen jälkeen käymään kirjastossa henkkareiden kanssa.

Kannattaa tallentaa kuva kirjastokortin viivakoodista älypuhelimeen, silloin se on aina mukanasi. Ohjeet löydät kirjaston verkkosivuilta.

Myös viivakoodillinen SAMOn opiskelijakortti käy kirjastokorttina SeAMKin kirjastoissa.

Jos haluat lainata kirjoja ennen kuin opiskelijakortti saapuu etkä halua ns. oikeaa kirjastokorttia, voit väliaikaisesti toimia myös ilman korttia. Täytä silloinkin ensin kirjastokorttihakemus verkossa ja käy sitten kirjastossa todentamassa henkilöllisyytesi, kun olet saanut sähköpostiviestin tietojesi tallennuksesta.

Etsi tietoa, tee varauksia, uusi lainasi

Kirjaston SeAMK-Finna –verkkopalvelulla voit hakea kirjaston painettuja kirjoja ja lehtiä, opinnäytteitä, e-kirjoja, e-lehtiä ja e-aineistoja samalla haulla.Kirjaston verkkopalvelun SeAMK-Finnan logo

Kirjaudu sisään SeAMK-Finnaan, niin voit uusia lainojasi ja tehdä varauksia. SeAMKin opiskelijat kirjautuvat Finnaan omilla SeAMK-tunnuksillaan (= Haka-kirjautuminen). Muista liittää kirjastokortti tai opiskelijakortti tiliisi ensimmäisellä kirjautumiskerralla.

Voit pyytää aineistoa ja tehdä varauksia SeAMK-Finnasta löytämiisi kirjoihin, varaukset kuljetetaan ilmaiseksi Framin ja Ilmajoen Kampuksen välillä. Voit myös palauttaa lainasi joko Kampustalolle SeAMK Kirjastoon tai Ilmajoelle Maaseutukirjastoon.

Myös hyllyssä oleviin kirjoihin voi tehdä varauksia. Saat ilmoittamaasi sähköpostiin viestin, kun voit tulla hakemaan kirjan kirjastosta. Kampustalossa SeAMK Kirjastossa on käytössä varausten itsepalvelunouto. Varaukset noudetaan Kampustalon 0-kerroksessa olevista kirjakärryistä. Löydät varauksen kirjastokorttisi numeron perusteella.

e-aineistoa ilmentävä logoKirjastoon hankitaan nykyisin enemmän aineistoja elektronisessa kuin painetussa muodossa. Kaikki kirjaston hankkimat e-aineistot löytyvät kätevästi e-kirjastosta. E-kirjoja ja e-lehtiä voit lukea SeAMKin verkossa ja kotikoneella kirjaston tarjoaman etäkäyttöpalvelun avulla. Monia e-aineistoja voi myös ladata omaan älypuhelimeen tai tablettiin. Ohjeita kirjaston- ja e-aineistojen käyttöön löydät Kirjastonkäyttäjän ja E-aineistojen käyttö -oppaista.

Apua kirjastonkäyttöön ja tiedonhakuun

Ammattitaitoiselta ja ystävälliseltä henkilökunnalta saat apua kirjastonkäyttöön ja tiedonhakuun. Voit myös varata ohjausajan informaatikolta, kun tarvitset apua tiedonhaussa. Kysy jos jokin on epäselvää: lähetä sähköpostia kirjasto(at)seamk.fi, anna palautetta tai kysy chatissa. Me autamme Sinua mielellämme!

Tule ja seuraa meitä

twitterfacebookInstagramKirjaston verkkosivuilta löydät tietoa kirjastopalveluista ja –aineistoista. Seuraa meitä myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissa, saat nopeasti tietoa kirjaston aukiolomuutoksista, uusista palveluista, kirjoista ja muuta kirjastokivaa.

Käytä ainakin näitä:

Kirjaston verkkosivut – tietoa kirjastopalveluista ja -aineistoista, kirjastouutisia
SeAMK-Finna – kirjaston oma verkkopalvelu, jossa voit etsiä painettuja ja elektronisia kirjoja, lehtiä ja opinnäytteitä, tehdä varauksia ja uusia lainojasi ym.
Oppaita eri koulutusaloille – löydä oman alasi oppaat! Saat vinkkejä alasi tiedonhakuun ja apua kirjastonkäyttöön.
Varaa informaatikko – ohjauksessa löydät aineistoa aiheestasi sekä saat samalla eväitä itsenäiseen tiedonhankintaan.