Uusi opiskelija, käytä kirjastoa!

kategoria: Kirjastopalvelut
#

Tervetuloa opiskelemaan SeAMKiin! Tulevissa opinnoissasi tarvitset ammatillista, tutkittua ja luotettavaa tietoa. Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjastosta löydät opiskelussa tarvitsemasi tenttikirjat, tutkimukset ja muut opiskelumateriaalit sekä painetussa että sähköisessä muodossa. SeAMK Kirjasto on opiskelijan tiedonhankinnan ykköspaikka!

Kirjasto Kampustalossa Framin kampuksella

SeAMK Kirjasto ja sen palvelut ovat käytössäsi Kampustalossa Seinäjoella Framin Kampuksella. Kirjaston aukioloajat ja yhteystiedot löydät kirjaston verkkosivuilta.

Hanki kirjastokortti – sähköisesti aina mukana myös älypuhelimessasi

Tarvitset SeAMK Kirjaston kirjastokortin painettujen kirjojen ja Ellibs e-kirjojen lainaukseen. Kirjastokortti on henkilökohtainen ja se on oltava aina mukana lainattaessa. Kirjat lainataan automaateilla. Lainaamiseen tarvitset aina kirjastokortin ja PIN-koodin.

SeAMK Kirjaston kirjastokortti 2018

Ensimmäinen kirjastokortti on ilmainen. Täytä kirjastokorttihakemus etukäteen verkossa, odota sähköposti-ilmoitusta tietojesi tallennuksesta ja tule sen jälkeen käymään kirjastossa henkilöllisyyspapereiden kanssa.

Kannattaa tallentaa kuva kirjastokortin viivakoodista älypuhelimeen, silloin se on aina mukanasi. Ohjeet löydät kirjaston verkkosivuilta.

Myös SAMOn viivakoodillinen opiskelijakortti voidaan tallentaa kirjastokortiksi. Mobiiliopiskelijakortti (Slice) ei kuitenkaan käy kirjastokortiksi.

Jos haluat lainata kirjoja ennen kuin opiskelijakortti saapuu etkä halua ns. oikeaa kirjastokorttia, voit väliaikaisesti toimia myös ilman korttia. Täytä silloinkin ensin kirjastokorttihakemus verkossa ja käy sitten kirjastossa todentamassa henkilöllisyytesi, kun olet saanut sähköpostiviestin tietojesi tallennuksesta.

Etsi tietoa, tee varauksia, uusi lainasi

Kirjaston SeAMK-Finna –verkkopalvelulla voit hakea kirjaston painettuja kirjoja ja lehtiä, opinnäytteitä, e-kirjoja, e-lehtiä ja e-aineistoja samalla haulla.Kirjaston verkkopalvelun SeAMK-Finnan logo

Kirjaudu sisään SeAMK-Finnaan, niin voit uusia lainojasi ja tehdä varauksia. SeAMKin opiskelijat kirjautuvat Finnaan omilla SeAMK-tunnuksillaan (= Haka-kirjautuminen). Muista liittää kirjastokortti tai opiskelijakortti tiliisi ensimmäisellä kirjautumiskerralla.

Voit tehdä varauksia SeAMK-Finnasta löytämiisi kirjoihin, varaukset ovat ilmaisia. Saat varauksen noutoilmoituksen ilmoittamaasi sähköpostiin. Kirjat palautetaan Kampustalon automaateilla. Kirjaston aukiollessa palauta lainat kirjastossa sijaitsevaan automaattiseen palautushyllyyn. Kun kirjasto on kiinni, voit palauttaa lainat Tapio-salin automaattiin tai pudottaa ne C0-oven palautusluukkuun.

Myös hyllyssä oleviin kirjoihin voi tehdä varauksia. Saat ilmoittamaasi sähköpostiin viestin, kun voit tulla hakemaan kirjan kirjastosta. Kirjastossa on käytössä varausten itsepalvelunouto. Varaukset noudetaan Kampustalon Tapio-salissa olevista kirjakärryistä. Löydät varauksen kirjastokorttisi tai opiskelijakorttisi numeron perusteella.

e-aineistoa ilmentävä logoKirjastoon hankitaan nykyisin enemmän aineistoja elektronisessa kuin painetussa muodossa. Kaikki kirjaston hankkimat e-aineistot löytyvät kätevästi e-kirjastosta. E-kirjoja ja e-lehtiä voit lukea SeAMKin verkossa ja kotikoneella kirjaston tarjoaman etäkäyttöpalvelun avulla. Monia e-aineistoja voi myös ladata omaan älypuhelimeen tai tablettiin. Ohjeita kirjaston- ja e-aineistojen käyttöön löydät Kirjastonkäyttäjän ja E-aineistojen käyttö -oppaista.

Apua kirjastonkäyttöön ja tiedonhakuun

Ammattitaitoiselta ja ystävälliseltä henkilökunnalta saat apua kirjastonkäyttöön ja tiedonhakuun. Voit myös varata ohjausajan informaatikolta, kun tarvitset apua tiedonhaussa. Kysy jos jokin on epäselvää: lähetä sähköpostia kirjasto(at)seamk.fi, anna palautetta tai kysy chatissa. Me autamme Sinua mielellämme!

Tule ja seuraa meitä

twitterfacebookInstagramKirjaston verkkosivuilta löydät tietoa kirjastopalveluista ja –aineistoista. Seuraa meitä myös  Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissa, saat nopeasti tietoa kirjaston aukiolomuutoksista, uusista palveluista, kirjoista ja muuta kirjastokivaa.

Käytä ainakin näitä:

Kirjaston verkkosivut – tietoa kirjastopalveluista ja -aineistoista, kirjastouutisia
SeAMK-Finna – kirjaston oma verkkopalvelu, jossa voit etsiä painettuja ja elektronisia kirjoja, lehtiä ja opinnäytteitä, tehdä varauksia ja uusia lainojasi ym.
Oppaita eri koulutusaloille – löydä oman alasi oppaat! Saat vinkkejä alasi tiedonhakuun ja apua kirjastonkäyttöön.
Varaa informaatikko – ohjauksessa löydät aineistoa aiheestasi sekä saat samalla eväitä itsenäiseen tiedonhankintaan.