Kuuntele e-kirjaa! | SEAMK kirjasto

Kuuntele e-kirjaa!

kategoria: E-aineistot
#

Monet ammatti- ja oppikirjojen kustantajat ovat heränneet siihen, että yhä useampi haluaisi lukemisen sijaan kuunnella kirjaa. Samanlaisia toiveita olemme saaneet myös SEAMKin opiskelijoilta. Alla esittelemme muutamia kotimaisia e-kirjapalveluita, joista kuunteluominaisuus jo löytyy. Kirjaudu aineistoihin SEAMKin sähköpostiosoitteella ja salasanalla Haka-kirjautumisen kautta.

  • Alma Media on lisännyt moniin Bisneskirjaston ja Verkkokirjahyllyn e-kirjoihin kuunteluominaisuuden. Tarjonta kasvaa jatkuvasti. Palvelusta löytyy oma “hylly” äänikirjoille. Kuuntele äänikirjana -toiminto löytyy e-kirjan lukunäkymässä näytön oikeasta yläkulmasta.
  • Ellibs e-kirjapalvelun EPUB-muotoisia e-kirjoja voi kuunnella selaimessa tai Thorium Reader -lukuohjelmaan sisäänrakennetun kuuntelutoiminnon avulla. Kuuntelutoiminnon saa aktivoitua kirjan yläpalkissa näkyvällä megafonipainikkeella.
  • Oppiportin oppikirjoissa on sisäänrakennettu kuuntelumahdollisuus, joka toimii eri selaimilla. Kuuntele-painike löytyy sivun yläosasta. Kuuntelumahdollisuus koskee oppikirjojen tekstejä, muttei taulukoita ja kuvia. Oppikirjoja voi myös kuunnella selaimen Lue ääneen -toiminnolla.
  • KauppakamariTiedon Ammattikirjaston e-kirjoihin lisätään kuuntelumahdollisuus kirja kerrallaan kevään aikana. Ensimmäisenä kuunneltavaksi ovat ilmestyneet Johtaminen- sekä Työsuhde ja HR -kokoelmien kirjat. E-kirja sisältää soittimen, jonka avulla voit kuunnella kirjaa suoraan palvelussa tai valita luvun, jota haluat kuunnella. Kuunteluominaisuus aktivoidaan e-kirjan lukunäkymässä näytön vasemman yläkulman Play-kuvakkeesta.

Laura Eskolan tuoreesta SEAMKin kirjasto- ja tietopalvelualan opinnäytetyöstä “Ammattikorkeakouluopiskelijoiden lukemisen apuvälineiden käyttö” selviää, että e-kirjan ja äänikirjan yhdistelmälle olisi opiskelijoiden keskuudessa kysyntää. Opinnäytetyössä tehdyn kyselyn mukaan opiskelijat valitsisivat kaikkein mieluiten mahdollisuuden sekä lukea että kuunnella tekstiä. Eskolan opinnäytetyö on luettavissa Suomen ammattikorkeakoulujen Theseus-verkkopalvelussa.