Kiran kaulahuivi valmistui yhteisvoimin

kategoria: Kirjastopalvelut
#

Ammattikorkeakoulukirjastot ovat jo useana vuonna järjestäneet vuorotellen KirjastoMOVE-tempauksen kirjastojen henkilökunnille. Tänä vuonna viime vuoden voittaja Metropolian kirjasto antoi tempaukselle otsikoksi “Pidä luova tauko – tee luova teko!” ja teemaksi “Toivo paremmasta huomisesta, valo tunnelin päässä”. Plussaa kirjastojen toteutuksissa tulisi kierrätysmateriaalien käytöstä.

Me osallistuimme tempaukseen aiheella “Kiralle kaulahuivi”. Kira on kirjaston maskottikirahvi, joka kaipasi talveksi jotain lämmintä ylle. Tuumasta toimeen: toimme kotoa neulomistöistä ylijääneitä lankoja ja ryhdyimme henkilökunnan kesken jo kesällä neulomaan tai “kutomaan” kuten pohjalaisittain sanotaan.

Syksyllä pyysimme myös asiakkaat mukaan tempaukseen. Huiviin kertyikin mukavasti pituutta, kun eri-ikäiset asiakkaat innokkaasti osallistuivat neulomiseen. Teeman mukaisesti aloitimme huivin synkillä väreillä, jatkoimme vähän värikkäämmillä langoilla ja lopussa oli kirkkaita keltaisia ja valkoisia raitoja.

Otimme joka vaiheessa kuvia ja videota huivin etenemisestä ja kutojista. Kirjastomme runonikkari rustaili videoon vielä selostuksen runomuodossa. Valmis toteutus lähetettiin järjestäjille marraskuun puolivälissä, ja osallistujakirjastot saivat antaa äänensä parhaaksi valitsemalleen toteutukselle. Sitten jäimme jännittämään, mikä kirjasto voittaa kisan.

Juuri ennen joulua saimme Metropoliasta viestin, että KirjastoMOVEn 2022 voittaja on…. SEAMK KIRJASTO! VAU, mahtavaa! Meidän neulomisprojekti tuotti  paitsi lämmikettä kirjaston maskotille Kira-kirahville, myös kuulemma lämmintä mieltä laajasti kirjastolaisten kesken. Myös itse raportointiin tehtyä videota kehuttiin kovasti.

Kiitos järjestäjäkirjasto Metropolialle ja meille ääniä antaneille! Tempauksen voittaja järjestää seuraavan vuoden KirjastoMOVEn, joten 2023 on meidän vuoro laittaa aivonystyrät liikkeelle ja ruveta ideoimaan tempausta.

KirjastoMOVE 2022 -tempaukseen osallistuivat meidän lisäksemme Arcadan, Karelian, Metropolian, Savonian ja XAMKin kirjastot. Kaikki kisaan osallistuneet tuotokset ovat näkyvillä tapahtuman julkisilla Facebook-sivuilla.

Meidän Kiralle kaulahuivi -video löytyy myös Youtubesta. Videon ääniraita sisältää vain soitinmusiikkia ja siitä on tehty myös tekstivastine (linkki alla).