Julkaisutietojen ilmoitustapa on muuttunut

kategoria: Julkaisut
#

SeAMKissa  on otettu käyttöön JUSTUS-julkaisutietojen tallennuspalvelu. Palveluun kirjaudutaan HAKA-tunnuksilla. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla palvelu saattaa vaatia tunnuksien rekisteröimistä Eduuni-ID:si, jollet ole sitä jo tehnyt jonkin toisen palvelun yhteydessä.

Julkaisutietojen toimittaminen on osa OKM:n valtakunnallista tiedonkeruuta. Julkaisutiedonkeruussa toimitetut julkaisutiedot tilastoituvat SeAMKille valtakunnallisiin tilastoihin ja ovat siten osa ammattikorkeakoulun TKI-rahoitusta.

JUSTUS mahdollistaa julkaisutietojen laajemman ja reaaliaikaisemman seurannan, sillä tietojen tarkistamisen ja hyväksymisen jälkeen julkaisutiedot siirtyvät extra-Vipuseen ja Juuli-julkaisutietoportaaliin. Extra-Vipunen vaatii HAKA-tunnukset, mutta Juuli on vapaasti verkossa kenen tahansa selattavissa. Näiden ohella tietojen tallentamista SeAMK-Finnan julkaisuluetteloon jatketaan toistaiseksi.

Ilmoita julkaisutietosi Justus-tallennuspalvelulla

Toimita julkaisusi tiedot heti, kun saat tiedon julkaisusta, ettei asia unohdu! JUSTUS-palvelu tallentaa sen kautta toimittamasi tiedot Omat tallennukset -osioon. Jo toimitettujen julkaisujen viitetietoja ei tarvitse toimittaa uudelleen.

JUSTUS-palvelussa on käyttökatkos joka kuun neljäs torstai klo 9-12. Katkoksesta ilmoitetaan palvelun etusivulla.

Ilmoita videoiden julkaisutiedot E-lomakkeella

Justuksen kautta syötetään kaikki julkaisutiedot H-luokan patentti- ja keksintöilmoituksia sekä I-luokan audiovisuaalisia ja tietoteknisiä aineistoja lukuun ottamatta. Näiden (ml. videoiden) julkaisutiedot toimitetaan toistaiseksi E-lomakkeella (vaatii HAKA-kirjautumisen).

Toimita julkaisu julkaisutukeen rinnakkaistallennettavaksi

SeAMK on sitoutunut avoimen tieteen ja tutkimuksen periaatteiden noudattamiseen, ja julkaisut rinnakkaistallennetaan Theseukseen rehtorin päätöksellä. Rinnakkaistallenteen toimittaminen JUSTUS-palvelun kautta ei ole toistaiseksi mahdollista, joten toimita julkaisun viitetietojen lisäksi julkaisun viimeinen versio osoitteeseen julkaisutuki(at)seamk.fi . Kirjastossa hoidetaan kustantajaluvan tarkastaminen ja/tai hankkiminen sekä julkaisun tallentaminen Theseukseen. Rinnakkaistallennuksen myötä julkaisusi saa pysyvän linkin, joka mukavoittaa julkaisun jakamista, sekä toivottavasti myös lisää lukijoita.

Kaikki ohjeet löytyvät julkaisijan oppaasta

Kaikki ylläolevat linkit, ohjeet ja rehtorin päätös rinnakkaistallentamisesta on koottu Julkaisijan oppaaseen – nappaa talteen kirjanmerkkeihin! Oppaasta löydät myös Tiedonkeruun käsikirjan, jossa määritellään julkaisukriteerit, sekä muuta hyödyllistä tietoa SeAMKin julkaisutoiminnasta.

Lisätietoa:

kuva Minna Karvosesta

 

Minna Karvonen
minna.karvonen(at)seamk.fi
Kampuskirjasto
p. 040 830 0413