HAKA-kirjautuminen Oppiportissa ja Terveysportissa | SeAMK kirjasto

HAKA-kirjautuminen käyttöön Oppiportissa ja Terveysportissa

#

SeAMKin opiskelijoiden ja henkilökunnan kirjautuminen Oppiporttiin, Terveysporttiin ja Duodecim-lehteen on muuttunut.

Duodecim on ottanut palveluissaan käyttöön Haka-kirjautumisen. Kirjautuminen Oppiporttiin, Terveysporttiin ja Duodecim-lehteen tapahtuu jatkossa omilla SeAMK-tunnuksilla. Muutoksen vuoksi Oppiportin verkkokursseille kirjautuminen on helpompaa eikä enää tarvitse käyttää erillistä Duodecim-tiliä.

Näin pääset Oppiporttiin, Terveysporttiin ja Duodecim-lehteen

Oppiportin e-kirjat ja verkkokurssit, Terveysportin eri palvelut ja Duodecim-lehti ovat SeAMKin opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä SeAMKin kampuksella ja etänä. Linkit palveluihin, yksittäisiin e-kirjoihin ja verkkokursseihin löytyvät SeAMK-Finnasta. Linkit löytyvät uutisen lopusta.

SeAMKilaiset kirjautuvat palveluihin omilla SeAMK-tunnuksilla. Muut kirjastoasiakkaat eli niin sanotut paikalliskäyttäjät voivat käyttää palveluita SeAMK Kirjaston asiakaskoneilla.

Kirjautumisvaihtoehdot SeAMK-Finnassa.

Duodecim-tili yhdistetään Haka-kirjautumiseen

Jotta aiemmat Oppiportin kurssisuoritukset ja todistukset säilyisivät käyttäjän tiedoissa, on aiemmin tehty Duodecim-tili yhdistettävä uuteen Haka-kirjautumiseen.

Jos sinulla on aiemmin tehty Duodecim-tili

 1. Jos olet rekisteröitynyt Oppiportin käyttäjäksi jo aiemmin ja haluat säilyttää aiemmalla Duodecim-tilillä olevat suoritustietosi, vastaa kysymykseen
  Tarvitseeko aikaisemmat tietosi ja suoritusmerkintäsi yhdistää?” -> “Kyllä, yhdistä tiedot“.
 2. Kirjaudu sisään vanhoilla Duodecim-tunnuksillasi.
 3. Jos et muista tunnuksia, käytä “Unohtuiko salasana?”-toimintoa. Saat salasanan vaihtolinkin sähköpostiisi.
 4. Etene seuraavaksi kirjautumisessa vaihe vaiheelta. Haka-kirjautumisessa on käytössä monivaiheinen tunnistus. Hyväksy se Microsoft Authenticator -sovelluksella, tekstiviestillä tai puhelulla. Lisätietoa monivaiheisesta tunnistautumisesta löydät Jelpparin ohjeesta.
 5. Kun olet kirjautunut, palvelun oikeassa yläkulmassa näkyy oma nimesi.

Tilien yhdistämisen jälkeen suoritetut kurssit ja todistukset näkyvät Oppiportissa nimesi alla olevassa pudotusvalikossa Omat tiedot -otsikon alla. Vanhoja Duodecim-tunnuksia ei enää tarvita. Seuraavilla kerroilla palvelu ohjaa sinut suoraan Haka-kirjautumiseen.

Jos sinulla ei ole ennestään Duodecim-tiliä

 1. Jos olet uusi käyttäjä eikä sinulla ole aiempaa Duodecim-tiliä, vastaa kysymykseen
  Tarvitseeko aikaisemmat tietosi ja suoritusmerkintäsi yhdistää?” -> “Ei, jatka eteenpäin“.
 2. Valitse oma oppilaitoksesi (SeAMK) ja kirjaudu sisään SeAMK-tunnuksilla.
 3. Haka-kirjautumisessa on käytössä monivaiheinen tunnistus. Hyväksy se Microsoft Authenticator -sovelluksella, tekstiviestillä tai puhelulla. Lisätietoa monivaiheisesta tunnistautumisesta löydät Jelpparin ohjeesta.
 4. Kun olet kirjautunut, palvelun oikeassa yläkulmassa näkyy oma nimesi.

Seuraavilla kerroilla palvelu ohjaa sinut suoraan Haka-kirjautumiseen. Suoritetut kurssit ja todistukset näkyvät Oppiportissa nimesi alla olevassa pudotusvalikossa Omat tiedot -otsikon alla.

SeAMKilainen, kirjaudu aina organisaatiotilillä!

Jos palvelu pyytää sinua jatkossa kirjautumaan, valitse aina “Kirjaudu organisaatiotilillä”. Näin kirjaudut Haka-kirjautumisen kautta eikä palveluun tarvita enää erillisiä henkilökohtaisia tunnuksia.

Duodecimin kirjautumisikkuna jossa pitää valita "Kirjaudu organisaatiotilillä.

Linkkiongelmatilanteissa ota yhteyttä kirjastoon kirjasto(at)seamk.fi

Kysymykset kirjautumisesta ja kurssien suoritusmerkintöjen siirtymisestä voit lähettää Oppiportin tukeen osoitteeseen oppiportti(at)duodecim.fi