Haasta itsesi kirjaston lukulotossa! | SeAMK kirjasto

Haasta itsesi kirjaston lukulotossa!

kategoria: Kirjastopalvelut
#

Haasta itsesi lukemaan ja voita haalarimerkki SeAMK Kirjaston lukulotossa!

Lukulotto on tämän syksyn Kirjastokipityksessä esitelty lukuhaaste, jonka suorittamisesta palkitaan varmalla haalarimerkillä – ja mikäli onni suosii, voi voitto olla jotain enemmänkin.

Haasteessa sinulle esitellään 12 vaihtoehtoa, joista valitset viisi muodostaaksesi oman lottorivisi. Yksi näistä numeroista on erityisen onnekas, ja mikäli osut siihen oikeaan aikaan, saat mahdollisuuden voittaa jotain pientä ylimääräistä.

Kaksitoista haastetta vaihtelevat haastavuudellaan; osa on yhtä helppoja kuin ”lue yksi artikkeli Tapio-salista löytyvästä lehdestä”, kun taas osa haastaa sinut tosissaan, kuten ”lue kirja sinua yllättävästä aiheesta”. Sinun tehtävänäsi on valita viisi haastetta, joista pidät itse eniten, ja täyttää lottokuponkiisi sen teoksen tiedot, jolla täytät haasteen. Vain yksi teos per haaste, vaikka se sopisikin täyttämään useita rooleja!

Vaikka haaste on alun perin SeAMK Kirjastosta, ei ole välttämätöntä rajoittua vain sen aineistoon. Voit etsiä kirjoja laajemmin esimerkiksi kaupunginkirjastosta – tärkeintähän on haastaa itsensä lukemaan. Haaste todennäköisesti täyttyy jo pelkästään kevään kurssikirjallisuuden kautta, joten miksipäs ei ottaa hyöty irti siitä, mitä on pakko tehdä.

Lukulottokuponki löytyy kirjastosta sekä suomeksi että englanniksi.

Lukuloton on ideoinut harjoittelijamme Laura, joka opiskelee kirjasto- ja tietopalvelualaa SeAMKissa.