DIDIVE ja FLEN – mitä sanojen takana?
SeAMKin julkaisusarjassa B, Raportteja ja selvityksiä on ilmestynyt kaksi uutta julkaisua:
- Merja Hoffrén-Mikkola (toim.)
Työhyvinvoinnin, tuottavuuden ja verkostoyhteistyön kehittäminen maaseutuyrityksissä: DIDIVE-hanke 2017-2019
Dialogia, digitalisaatiota ja verkostoyhteistyötä maaseutuyrittäjien työhyvinvoinnin ja tuloksellisuuden tueksi (DIDIVE) -hanke etsi vuosina 2017-2019 ratkaisuja maaseutuyrittäjien hyvinvointiin ja jaksamiseen. Nyt ilmestynyt verkkojulkaisu on ESR-rahoitteisen DIDIVE-hankkeen tuotos, jossa on kuvattu dialogin, digitalisaation ja vertaistuen mahdollisuuksia maaseutuyrittäjien työhyvinvoinnin ja tuloksellisen toiminnan tukena.
- Harri Latva-Mäenpää, Elina Huhta & Antti Pasila
FLEN-koulutusvientiverkoston liiketoiminta- ja kansainvälistymissuunnitelma: Ruokaketjun koulutusvientihanke 2017–2019
Raportissa tarkastellaan Food Learning Export Network -ruokaketjun koulutusvientiverkoston (FLEN) kansainvälisen koulutusviennin suunnitelmia, toteutusta ja toimintaa. Raportti perustuu Business Model Canvas -malliin, jota käytetään liiketoiminnan kehittämisessä. Mallissa tarkastellaan tekijöitä, jotka vaikuttavat liiketoimintaan kokonaisuutena, kuten verkoston antamaa arvolupausta, avainaktiviteetteja ja -resursseja, partnereita, asiakassuhteita, myynti- ja jakelukanavia sekä asiakkaita.