Kirjasto kiinni koronan takia toistaiseksi

AVI:lta tulleista tiukemmista ohjeista johtuen SeAMK joutuu muuttamaan kirjaston varatun aineiston noutamiseen liittyvää palvelua. Kirjasto pysyy edelleen suljettuna, ja myös varattujen kirjojen nouto päättyy 9.4.2020.

SeAMKin opiskelijat ja henkilökunta voivat kuitenkin vielä noutaa SeAMK-Finnassa etukäteen varaamiaan kirjoja:

• to–pe 2.–3.4. kello 9–18
  • ma–ke 6.–8.4. kello 9–18
  • to 9.4. kello 9–15.

Varaukset noudetaan Kampustalon C0-oven kautta. Kirjaston C0-ovi sijaitsee Kampustalon Tornitalon puoleisessa päässä.

• Ohjeet sisäänpääsyyn ovat ovessa. Noudata niitä.
  • Henkilökuntaan kuuluva avaa oven varatun aineiston noutoa ja lainausta varten. Muista turvaväli!
  • Varausten nouto ja lainaus tapahtuvat itsepalveluna Kampustalon C-aulassa.

Lue ohjeet ennen varausten noutoa:

• Voit tulla hakemaan varauksia, jos olet terve.
  • Jos sinulla on myöhästymismaksuja yli 10€, lainaus ei ole mahdollista. Maksa maksut SeAMK-Finnassa verkkomaksuna ennen varauksen noutoa.
  • Kun saat viestin sähköpostiisi, voit tulla hakemaan varausta.
  • Lainaamiseen tarvitaan jokin näistä
  • Oletko vaihtanut PIN-koodin tänä vuonna? Ellet, tee se ennen varausten noutoa.  Toimi näin:
    • Kirjaudu SeAMK-Finnaan SeAMKin tunnuksilla (Haka-kirjautuminen)
    • Valitse Omat tiedot-välilehti
    • Vaihda PIN-koodi klikkaamalla “Vaihda PIN tai päivitä tietosi” -linkkiä. Voit itse keksiä oman PIN-koodin. Valitse vain neljä numeroa.

Kirjasto suljettu toistaiseksi

Kirjasto on suljettu 18.3 alkaen toistaiseksi. Asiakaspalvelu auttaa verkossa sähköpostin ja chatin kautta sekä puhelimitse ma-pe kello 9–16. Palveluajat voivat muuttua arkipyhien vuoksi. Seuraa kirjaston viestintää.

Koko Kampus on suljettu näillä näkymin 31.5. saakka. Lainojen eräpäivät on siirretty 4.6.2020 asti.

Kirjaston kiinniollessa palvelemme verkossa

Vaikka kirjasto on kiinni eikä painettuja kirjoja voi lainata, palvelemme asiakkaita koko ajan verkossa, autamme tiedonhaussa ja e-aineistojen käytössä niin opiskelijoita kuin henkilökuntaa. Ota yhteyttä, kysy – me autamme!

Lainaukset, palautukset, varaukset, uusinnat ja asiakastiedot:

Tiedonhaun ohjaus ja opetus sekä Varaa informaatikko -palvelu: tietopalvelut.kirjasto@seamk.fi
Verkkopalvelut ja elektroniset aineistot: verkkopalvelut.kirjasto@seamk.fi

Kirjapalautukset ulko-oven palautusluukkuun

Voit palauttaa kirjoja C0-oven ulkopuolella sijaitsevaan palautusluukkuun. Palautukset käsitellään karanteeniajan jälkeen, joten ne näkyvät SeAMK-Finnan omissa lainoissa vielä muutamia päiviä palautuksen jälkeen. Karanteeniajalta ei kuitenkaan kerry myöhästymismaksuja.

Kirjaston e-kokoelmat käytössä myös etänä

Kirjaston kokoelmissa on tarjolla laaja kokoelma e-kirjoja ja e-lehtiä, joihin on seamkilaisilla etäkäyttömahdollisuus. Tutustu ja hyödynnä kirjaston e-aineistoja etäopiskelussa ja -opetuksessa. SeAMK-Finnan kautta löydät kirjaston hankkimat e-kirjat ja avoimet verkkojulkaisut. Jos tarvitset apua e-aineistojen löytämisessä ja käytössä, ota yhteyttä! Autamme mielellämme.

Lisää tietoa ja ohjeita löydät kirjaston tuottamista tiedonhaun oppaista:

Avoimet aineistot käyttöön

Erilaista verkkomateriaalia, verkkojulkaisua ja -lehtiä on myös vapaasti verkossa. Avoimet aineistot ovat hyvä resurssi, jos opiskelijoita on paljon ja on tärkeää, että oppimateriaali riittää kaikille.

Avoimia verkkojulkaisuja löytyy esimerkiksi erilaisista julkaisuarkistoista (esim. Theseus, Valto, Julkari). Hyvä starttipaikka näihin on SeAMKin kirjaston e-kirjastosta löytyvä lista vapaista verkkoaineistoista.

Lisätietoa koronaviruksesta