Kirjasto kiinni koronan takia toistaiseksi

Kirjaston varatun aineiston noutamista koskevia rajoituksia puretaan 7.5. alkaen. Kulku kirjastoon varatun aineiston noutamiseksi järjestetään Kampustalon C0-oven kautta arkisin kello 9.00–16.00 välillä. Muiden tilojen käyttö ei ole sallittua.  Kirjojen varaus SeAMK-Finnassa on mahdollista jo nyt.

Tapio-salissa ei saa oleskella ja muut tilat ovat lukittuina. Tiloissa toimitaan ohjeistuksen mukaisesti. Tilojen käyttöä seurataan.

Ohjeet varausten noutoon

Asiakkaat voivat noutaa SeAMK-Finnassa etukäteen varaamiaan kirjoja ma–pe 9.00–16.00. Huom! Odota, että saat noutoilmoituksen sähköpostiisi, ennen kuin tulet hakemaan varausta.

Varaukset noudetaan Kampustalon C0-oven kautta. C0-ovi sijaitsee Kampustalon Tornitalon puoleisessa päässä.

Varausten nouto ja lainaus tapahtuvat itsepalveluna lainausautomaatilla Kampustalon C-aulassa.

• Voit tulla hakemaan varauksia, jos olet terve.
  • Huolehdi turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta. Aulassa on tarjolla käsidesiä.
  • Jos sinulla on myöhästymismaksuja yli 10€, lainaus ei ole mahdollista. Maksa maksut SeAMK-Finnassa verkkomaksuna ennen varauksen noutoa.

Lainaamiseen tarvitset jonkin näistä

Oletko vaihtanut PIN-koodin tänä vuonna? Ellet, tee se ennen varausten noutoa.  Toimi näin:

• Kirjaudu SeAMK-Finnaan. SeAMKilaiset kirjautuvat omilla SeAMK-tunnuksilla (Haka-kirjautuminen). Muut asiakkaat voivat tilata kertakäyttöisen kirjautumislinkin sähköpostiin.
  • Valitse Omat tiedot-välilehti
  • Vaihda PIN-koodi klikkaamalla “Vaihda PIN tai päivitä tietosi” -linkkiä. Voit itse keksiä oman PIN-koodin. Valitse vain neljä numeroa.

Kirjastotila ja Tapio-sali eivät käytössä

Kirjasto on suljettu 31.5. asti. Asiakaspalvelu auttaa verkossa sähköpostin ja chatin kautta sekä puhelimitse ma-pe kello 9–16. Palveluajat voivat muuttua arkipyhien vuoksi. Seuraa kirjaston viestintää.

Kirjaston kiinniollessa palvelemme verkossa

Vaikka kirjasto on kiinni, palvelemme asiakkaita verkossa, autamme tiedonhaussa ja e-aineistojen käytössä niin opiskelijoita kuin henkilökuntaa. Ota yhteyttä, kysy – me autamme!

Tiedonhaun ohjaus ja opetus sekä Varaa informaatikko -palvelu: tietopalvelut.kirjasto@seamk.fi
Verkkopalvelut ja elektroniset aineistot: verkkopalvelut.kirjasto@seamk.fi

Kirjapalautukset ulko-oven palautusluukkuun

Voit palauttaa kirjoja C0-oven ulkopuolella sijaitsevaan palautusluukkuun.

Kirjaston e-kokoelmat käytössä myös etänä

Kirjaston kokoelmissa on tarjolla laaja kokoelma e-kirjoja ja e-lehtiä, joihin on seamkilaisilla etäkäyttömahdollisuus. Tutustu ja hyödynnä kirjaston e-aineistoja etäopiskelussa ja -opetuksessa. SeAMK-Finnan kautta löydät kirjaston hankkimat e-kirjat ja avoimet verkkojulkaisut. Jos tarvitset apua e-aineistojen löytämisessä ja käytössä, ota yhteyttä! Autamme mielellämme.

Lisää tietoa ja ohjeita löydät kirjaston tuottamista tiedonhaun oppaista:

Avoimet aineistot käyttöön

Erilaista verkkomateriaalia, verkkojulkaisua ja -lehtiä on myös vapaasti verkossa. Avoimet aineistot ovat hyvä resurssi, jos opiskelijoita on paljon ja on tärkeää, että oppimateriaali riittää kaikille.

Avoimia verkkojulkaisuja löytyy esimerkiksi erilaisista julkaisuarkistoista (esim. Theseus, Valto, Julkari). Hyvä starttipaikka näihin on SeAMKin kirjaston e-kirjastosta löytyvä lista vapaista verkkoaineistoista.

Lisätietoa koronaviruksesta